SAT DISH SIZES FOR UK TV IN BULGARIA

Will it or won't it work in Bulgaria? Which is the best option?

Moderator: Moderator

User avatar
owain
<b>Property Sales</B>
Posts: 1438

Re: Hi

Postby owain » Mon Jan 18, 2010 2:58 pm

gordonroy43 wrote:Hi,

What are the issues please feeding three small :? dishes into one from same sat, why will it not not or will it ?


When your looking to receive from a satellite,the further away you are the bigger the dish needed as the wider space on the dish is needed to collect the signal.
Using 3 small dishes will just receive the same weak signal. This wont mean that 3 weak signals will make 1 strong signal, you'll just have the same weak signal feeding into each of your 3 small dishes.

User avatar
gordonroy43
Super User!
Super User!
Posts: 390
Location: WEST MIDLANDS
Contact:

Hi

Postby gordonroy43 » Mon Jan 18, 2010 3:43 pm

Owen,

Thanks for that.


Shame

User avatar
blakey
Super User!
Super User!
Posts: 304
Location: samokov
Contact:

gettin itv2

Postby blakey » Mon Jan 18, 2010 5:42 pm

i can get ITV by going into other channels and changin the freq but is it possible to do the same for ITV2, if so what is the freq

User avatar
tats
Newbie
Newbie
Posts: 6
Location: plymouth

satellite dish buy uk or bg

Postby tats » Tue Mar 16, 2010 10:01 am

finally making my move over to BG in may to Kubadin and we cannot wait. I was just wondering if it is worth buying a 1.5m dish in uk (have room in my trailer) or should i get it from BG. Can anybody give any ideas of dish prices in BG aswell please many thanks

User avatar
ardleystar
Super User!
Super User!
Posts: 1115
Location: St.Vlas

Postby ardleystar » Tue Mar 16, 2010 11:59 am

Wouldn't bother bringing your dish from the UK as 1.5M ones in BG are cheap by comparison, about 150 quid.

User avatar
tats
Newbie
Newbie
Posts: 6
Location: plymouth

Postby tats » Tue Mar 16, 2010 1:08 pm

many thanks will check out a few more prices over here i am sure maplins do them for 99 but i think for the sake of a little expense against the extra hassle and space bringing it over BG is the better option

pib51
Senior Member
Senior Member
Posts: 95

satalite dish

Postby pib51 » Wed Mar 17, 2010 5:31 am

Hi I only paid 120 lv for a1.5 motorised dish in varna , But that was 2 years ago . they may have gone up now , but I can't see them going up much.

User avatar
Moscow_Wolf
Mega User!
Mega User!
Posts: 4532
Location: Near Karnobat

Re: satellite dish buy uk or bg

Postby Moscow_Wolf » Wed Mar 17, 2010 8:48 am

tats wrote:finally making my move over to BG in may to Kubadin and we cannot wait. I was just wondering if it is worth buying a 1.5m dish in uk (have room in my trailer) or should i get it from BG. Can anybody give any ideas of dish prices in BG aswell please many thanks


Hi Tats, I don't know where exactly Kubadin is located, but do you know any other Expats in your village and what size dish they use? The reason I ask is that you may not need a 1.5 metre dish in your particular spot, you might get away with a slightly smaller one or, a slightly bigger one. I've heard of folk getting a good reception on 90cm dishes it all depends on location.

Ignore any posts that say you'll need a 3 Metre dish as I don't think these folk realise just how LARGE that is. There is a chap that posts on here that requires a slightly larger dish than most of the other Expats in the surrounding area because he's in a bit of a blind spot.

I have never heard of these Maplin dishes that come in sections and when I get chance, I shall ask on the specialist Satellite TV Forums what the experts reckon to their qualities.

However, saying all of this, you're safer with a 1.5 than a 90cm or 1.2 metre dish providing you have the place to locate it. They do tend to stand out though and let nearly everyone know that a Foreigner lives in that particular house. When I install mine, I want to find out if I can spray it green or something.

Good luck.

User avatar
gordonroy43
Super User!
Super User!
Posts: 390
Location: WEST MIDLANDS
Contact:

Hi

Postby gordonroy43 » Sat Mar 27, 2010 8:35 am

Hi,

Yes i have heard that you can spray the dish to blend in, i think you must use a none metallic paint to keep the signal per dish.


Return to “Computers/Internet Access/Mobiles/TV/Video”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest